Etsi
  • Nina Maleta

10 yleisintä kysymystä coachauksesta

Coachaus herättää kysymyksiä ja tämän postauksen tarkoitus onkin summata niitä kysymyksiä, joita olen saanut liittyen valmennukseen.


1) Onko valmennus jonkinlaista terapiaa?

Valmennus ei ole terapiaa, vaikkakin terapeuttista se voi olla monellakin tavalla. Valmennuksessa keskitytään ratkaisukeskeisesti asioiden eteenpäin viemiseen, ei niinkään uppouduta yksityiskohtaisesti menneisyyteen, kuten terapiassa. Valmennuksessa keskeistä on tavoitteiden asettaminen, toimintasuunnitelman luominen ja sen noudattaminen, tulosten saavuttamiseksi.


2) Voinko olla varma siitä, että valmennus toimii?

Valmennus tähtää aina siihen, että asiakas saa valmennuksesta maksimihyödyn. Valmentajan tuki ja kannustus kuuluu isona osana niihin valmennuksiin, joita itse tarjoan. Lähestymistapoja on yhtä paljon kuin valmentajiakin. Tärkeintä on löytää itselle omiin tarpeisiin sopiva valmentaja, jonka kanssa aidosti synkkaa.


3) Mistä johtuu, että jotkut asiat eivät valmennuksesta huolimatta muutu?

Valmennus pohjaa paljolti ihmisen omaan toimintaan ja sitoutuneisuuteen. Valmennettavana olevan henkilön tulee itse sitoutua asetettaviin tavoitteisiin ja omistautua muutosprosessille. Joskus toki on kyse myös siitä, että ihminen on lähtenyt hakemaan valmennusta, mutta todellisuudessa enemmän olisi tarvetta terapialle. Näissä tilanteissa ohjaan asiakkaan toisen palvelun piiriin.


4) Kuinka kauan valmennuksen pitää kestää, jotta pysyviä muutoksia on mahdollista saavuttaa?

Muutamalla valmennuskerralla saadaan prosessit käyntiin ja muutoksia voi alkaa tapahtua jo ensimmäisestä kerrasta lähtien, niin kuin on joidenkin asiakkaiden kanssa käynyt. Kun tavoitteena on pitkän tähtäimen muutos, vaaditaan usein 2-3 kuukauden työstöä. Uusien toimintatapojen omaksuminen kestää tutkimusten mukaan kahdesta kolmeen kuukauteen.


5) Kenelle valmennus sopii?

Valmennus sopii kaikille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille ja joidenkin tiettyjen esteiden kanssa kamppaileville ihmisille. Valmennuksissani tavoitteeni on aina omalla työlläni vaikuttaa mahdollisimman paljon siihen, että asiakas hyötyy valmennuksesta, saa rahoilleen vastinetta ja pääsee tavoitteisiinsa. Valmennus sopii kaikille motivoituneille ihmisille, joille muutoksen tekeminen on prioriteetti.6) Onko valmennus hyvä sijoitus?

Valmennus on hyvä sijoitus silloin, kun löydät hyvän valmentajan ja saavutat tavoitteet, jotka sinulla oli mielessä ennen valmennusta. Valmennuksessa tapahtuneet oivallukset ja edistysaskeleet ovat olleet monille arvokkaita kokemuksia, joita asiakas ei itse pohtimalla olisi saavuttanut. Valmennuksissani on tyytyväisyystakuu. Jos jostain syystä haluat keskeyttää tai et ole tyytyväinen, voit tehdä sen 14 päivän sisällä valmennuksen alkamisesta.


7) Voinko palkata valmentajan vaikka en asu samalla paikkakunnalla?

Niin kauan kun valmentajasi tarjoaa sinulle etäpalvelua esimerkiksi puhelimitse, voi valmennus tapahtua mistä käsin tahansa. Monet asiakkaistani ovat kokeneet puhelinvalmennuksen toimivaksi tavaksi toteuttaa valmennus.


8) Mitä minun itse tulee tehdä valmennuksen aikana?

Edellytyksenä onnistuneelle valmennukselle on ehdoton rehellisyys ja avoimuus tapaamisissa, jotta valmennus palvelee sinua asiakkaana mahdollisimman hyvin. Saat tulla oman tarinasi kanssa sellaisena kuin olet ja olet riittävän hyvä kaikkine haasteinesi. Asiakkaana sinun tulee olla sataprosenttisen sitoutunut muutokseen ja valmis tekemään töitä tavoitteiden eteen valmennusten välissä.


9) Miten valmistaudun valmennukseen?

Valmistaudu valmennukseen miettimällä selkeä fokus ja tavoite. Mikäli sinulla on vaikka viisi eri aihekokonaisuutta työstettävänä, valitse niistä yksi ja rajaa se mahdollisimman tarkasti. Työskentelen paljon naisten kanssa, jotka haluavat viedä visiotaan eteenpäin, löytää vahvuutensa ja itseluottamuksen oman vision toteuttamiseen. Näissä aihepiireissä monella toteuttajalla on haasteita. Valmistaudu tulemaan haastetuksi ja valmistaudu muutokseen.


10) Miksi valmennus maksaa niin paljon?

Saat työstää asioitasi valmentajan kanssa, joka keskittyy vain sinun haasteisiisi, auttaa sinua asettamaan ja saavuttamaan tavoitteesi, tarjoaa tukea ja kannustusta ja näkee potentiaalisi ja valjastaa sen sinun käyttöösi. Todellisuudessa hyvästä valmentajasta on mahdollista saada enemmän hyötyä kuin mitä siitä maksat. Missä muualla saat sellaista palvelua, että joku ihminen on 100% omistautunut viemään juuri sinun tavoitteitasi eteenpäin?


Varaa maksuton kartoitus 0405480855 tai nina@ninamaleta.com