Etsi
  • Nina Maleta

Luopuminen ja uusi tie

Elämä on luopumista. Elämä on uusia aamuja ja alkuja. Elämässä on erilaisia aikoja ja kaikelle on aikansa. On aika aloittaa uusi työ ja uusi ihmissuhde. On aika luopua vanhoista huonoista tavoista tai vähemmän antoisista ihmissuhteista ja raivata tilaa uudelle. Ihminen on usein kiintynyt asioihin, jotka ovat olleet hänen elämässä pitkään huolimatta siitä, tuovatko vai vievätkö ne energiaa.


Jäämme helposti kiinni turvallisuuden tunteeseen, joka voi muodostua myös asioista, jotka etäännyttävät meitä todellisesta itsestämme. Miksi muuten maailmassa olisi niin paljon onnettomia parisuhteita, toimimattomia ystävyyssuhteita ja elämäänsä pettyneitä ihmisiä? Usein luopuminen asioista tai ihmisistä, jotka vievät enemmän energiaa kuin tuovat, on välttämätöntä, jotta voimme ottaa vastaan jotain vieläkin parempaa.


Sanonta; hyvä on parhaan vastakohta, on ajatuksia herättävä. On rohkeaa uskaltaa sanoa, että olen kasvanut erilleni tietystä asiasta tai ihmisestä. Rohkeaa on myös myöntää, että yrityksistäni huolimatta, tunnen, että jokin ei täsmää. Tämä ei ole sitä mitä haluan. Vapauttavaa on juuri se, että saamme aina valita, eikä meitä sido mikään.


Saamme toimia meidän haluamallamme tavalla, tehdä juuri niitä valintoja, jotka sopivat meille, pitää niitä ihmisiä lähellä, jotka tuovat esille parhaat puolemme ja, jotka uskovat meihin, kun emme itse usko.

Miten sitten pääsemme eteenpäin? Miten luovumme ja otamme askeleen eteenpäin oikeaan suuntaan?

Mieti jo tänään, mistä haluat omassa elämässäsi luopua.


Mitkä asiat elämässäsi vievät enemmän energiaa kuin tuovat? Yhdelle se voi olla taakalta tuntuva ihmissuhde, toiselle esimerkiksi epäterveellinen ruoka.


Luopuminen voi tarkoittaa myös negatiivisista ja kriittisistä ajatuksista luopumista. Mieti nyt hetki, minkälaista elämä olisi ilman tätä raskaalta tuntuvaa asiaa. Sinulla on vapaus valita.