Etsi
  • Nina Maleta

Miten otat askeleita kohti tavoite-elämää

Tuntuuko sinusta, että sinulla on paljon hyviä ideoita, näet sielusi silmin itsesi vaikkapa Ranskassa, työskentelemässä... Et vielä tiedä, mitä tarkalleen haluaisit tehdä, mutta Ranskaan olisi kiva mennä "sitten kun..." tai sulla on ehkä jokin lähempää löytyvä "kaukainen" takaraivossa itävä idea jostain, mitä haluaisit tehdä.


Ehkä et vielä tiedä mitä, missä, milloin, mutta sinulla on fiilis vähän sinnepäin. JES! Ihanaa. Tästä fiiliksestä voi kasvaa jotain suurempaa ja voit päästä eteenpäin.


Voit todellakin konkretisoida fiilistä ideaksi, ideaa tavoitteeksi, tavoitetta suunnitelmaksi, suunnitelmaa rutiineiksi ja lopulta huomaatkin jo toteuttavasi jotain, mistä sinulla ei ollut hajuakaan vielä hetki sitten. Vielä hetki sitten ehkä jopa ahdistuit siitä, että tavallaan tiedät jo vähän mitä se jokin voisi olla, mutta et ollenkaan tiedä, miten lähtisit sitä kohti. Hyödyntämätön potentiaali ahdistaa ja aikaa kuluu. Täysin normaalia!Mistä voisit sitten lähteä liikkeelle?


-Kirjoita itsellesi ylös tilanteita, joissa tunsit olevasi parhaimmillasi.

-Kirjoita siitä, kun sait positiivista palautetta muilta. Missä olit, mitä teit, kenen kanssa...

-Kirjoita siitä, kun olit elementissäsi. Miltä se tuntui kehossa, mitä ajatuksia sinulle heräsi omasta itsestäsi ja potentiaalistasi.

-Kirjoita tilanteesta, jossa uppouduit flow-tilaan.

-Onko jotain sellaista, missä olet aina kokenut olevasi hyvä, mutta jota et ehkä ole itsellesikään uskaltanut myöntää?


Tämän kirjoitusharjoituksen myötä asia alkaa avautua. Tämä on ensimmäinen askel tutustua omaan itseen ja siihen, mistä toiveista, visioista ja ideoista oma sisin muodostuu.