Etsi
  • Nina Maleta

Selvitä 5 suurinta estettä Uuden suunnan tieltä

Mitkä ovat 5 suurinta estettä, jotka toteuttaja kohtaa mennessään visiotaan ja Uutta suuntaa kohti?

1) Kaikki on jo sanottu ja tehty.

Kuulostaako tutulta sisäiseltä puheelta? "Kaikki on tässä maailmassa sanottu ja tehty niin moneen kertaan, mitä minulla on tarjottavana?" Totta on se, että monia asioita on toteutettu vuosikymmeniä ja vuosisatoja. Totta on myös se, että maailmaan mahtuu monta onnistunutta laulajaa, kampaajaa, puhujaa, soittajaa, graafista suunnittelijaa... you name it. Kaikille on oma näkijä-, kokija-, ja kuulijakuntansa. Kaikille on omat faninsa.


Kyse on oman selkeän "äänen" tuomisesta omaan tekemiseen. Millä tuoreella tavalla sinun palvelusi tai tuotteesi erottuu joukosta? Voit alkaa pohtia tätä, ottamatta siitä stressiä. Tuotteesi ja palvelusi muokkautuu oman uniikin persoonasi mukaan ja sinun tapasi mukaan tehdä asioita.

2) Minusta ei ole siihen!

Jossain vaiheessa kamppailemme myös tämän kanssa. Et usko tarpeeksi siihen, että just sinulla on ne kyvyt, jotka vaaditaan onnistumiseen. Epäily kuluttaa voimavaroja ja vie arvokasta aikaa niiltä asioilta, joissa oikeasti loistat. Sinusta todellakin on siihen, kun keskityt vahvuuksiisi epäonnistumisten ja esteiden sijasta. Kertaa itsellesi missä olet onnistunut. Kertaa minne haluat mennä. Pidä mielessäsi erityisesti se, mikä tavoitteesi on. Visualisoi itsesi jo siellä.


3) Mistä löydän asiakkaita, kuulijoita, seuraajia...?

"Hiljaista on! Kuka tällaista edes haluaa ostaa" Tehdessäsi intohimolla sitä, mitä aidosti rakastat, se näkyy ulospäin. Sitä mukaa kun oma äänesi tarkentuu, kohderyhmän asiakkaat löytävät tuotteesi tai palvelusi. Haluan korostaa sitä, että Oikeat asiakkaat löytävät palvelusi, koska liiketoimintasi kannalta on oleellista, että juuri sinun palvelustasi innostuneet haluavat tietää siitä lisää, eivätkä ne, jotka eivät identifioidu tuotteesi tai palvelusi kanssa.4) En saa tarpeeksi aikaiseksi.

"Liikaa tekemistä, hukun kaikkeen, tuntuu, etten saa mitään aikaiseksi, onko tekemistäni toimenpiteistä hyötyä..."


Keskity täysillä siihen, mikä itseäsi kiinnostaa, mikä sinua motivoi, tee sydämellä. Aikatauluta tekemistäsi, ruksaa tehtyjä asioita ja käy läpi sitä, mitä olet jo saavuttanut. Muodosta itsellesi toimivia rutiineja, myös lepohetkiä asioiden parissa, joista nautit.


5) En näe tuloksia.

Sen sijaan, että tekisit vähän kerrallaan, työn ja toimenpiteiden paljous lamaannuttaa sinut. Mieti, mitä olet saanut vuodessa aikaan. Tee pitkäjänteisesti ja kirjaa välitavoitteita. Tuloksien ei aina tarvitse olla konkreettisesti näkyviä. Ne voivat koskea myös sinuun itseesi liittyviä prosesseja, jotka vievät liiketoimintaasi tai projektiasi eteenpäin. Usein oman kasvun kautta, saamme tuloksia eri elämänalueilla.