Unelmien matkalaukku

Maleta on espanjaa ja tarkoittaa matkalaukkua. Matkalaukkusi voi olla täynnä unelmia ja isoja tavoitteita, joiden toteutumiseksi etsit reittejä. Elämässäsi kokemasi asiat valmistavat sinua niiden tavoitteiden saavuttamiseen, joita tällä hetkellä työstät. Kyse on oikeiden työkalujen soveltamisesta käytäntöön, jotta muutos on mahdollinen. Yhdessä tekemällä onnistumme.

Woman with Suitcases

Oman matkalaukkuni tarina alkoi Espanjasta, kun olin noin 5-vuotias. Muistan elävästi kuinka paljon rakastin sosiaalista elämäntyyliä ja ihmiskohtaamisia, jotka tuntuivat aidon iloisilta ja varauksettomilta. Siitä lähtien olen nauttinut ihmisten kohtaamisesta ja heidän auttamisesta. Elämässäni kokemani paikat ja asiat ovat tuoneet minut sinne, missä olen nyt. 

Pienestä lähtien olen ollut määrätietoinen. Ensimmäisellä luokalla koulussa avasin oman kioskin kotipihaan ja pyöritin tätä pikku bisnestä dollarin kuvat silmissä. Minulla oli listoja asioista, joita piti kuluvana vuonna oppia ja pidin kiinni tavoitteista. Yhtenä vuonna listassa luki muun muassa "uimaan opettelu". Määrätietoisuuteni ajoi minut kuitenkin jossain vaiheessa siihen, että huomasin eläväni suorittajan elämää, odotusten mukaan, jotka eivät tuntuneet omilta. Samaan aikaan jouduin laittamaan koko elämäni uusiksi, etsimään ja löytämään sen, mitä todella haluaisin tehdä, kysymään itseltäni kuka minä olen ja mitä haluan tulevaisuudeltani. Vastaus tähän tarkoitti sitä, että lähdin opiskelemaan valmentajaksi ja tein suunnitelman siitä, miten saisin sellaisen työn, jossa voin auttaa muita menestymään ja pääsemään tavoitteisiinsa. Omien toimintamallien työstäminen on läheisesti liittynyt omaan kasvuuni ja koen, että minulla on paljon annettavaa tällä osa-alueella. Lopulta se, mitä asioita toteutamme päivittäin ja miten valitsemme, vaikuttaa siihen kuinka tyytyväisiä olemme itseemme ja elämäämme. 

Olen myös useiden asiakkaiden kohdalla huomannut sen, että haitalliset toimintamallit saattavat olla syynä siihen, miksi jotkut asiat elämässä eivät mene eteenpäin siitä huolimatta, että ihmisellä on halu muuttua. Toimintamallin muuttamiseksi tarvitaan konkreettista työskentelyä päivittäin ja oikeiden työkalujen soveltamista käytäntöön, jotta muutos on pysyvä. 

Lähestymistapana minulla on neurotieteen tutkimustulokset aivojen neuroplastisuudesta, josta kiinnostuin samaan aikaan, kun opiskelin valmentajaksi. Haluan soveltaa tätä lähestymistapaa omassa valmennustyössäni, koska olen todistanut sen tehoa sekä omassa että asiakkaideni elämässä. Aivojen uudelleenohjelmointi on konkreettinen ja ratkaisukeskeinen malli toimintamallien muuttamiseen. Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa aivojen toimintakykyyn ja rakentaa terveellisempiä tapoja toimia. Mitä enemmän tuloksia näin sitä varmemmaksi tulin siitä, että haluan auttaa ihmisiä juuri tällä osa-alueella.  

Aivojen neuroplastisuus tarkoittaa sitä, että aivot ovat muovautumiskykyiset läpi elämän toisin kuin, mitä joskus aiemmin tiedettiin. Se, mitä ajatuksia, tunteita ja tekoja toistamme päivittäin, on se, mikä vakiintuu aivoissa. Ei siis ole ihme, että jokin tietty toimintamalli on automatisoitunut, jos olemme toistaneet sitä jo pidemmän aikaa tai esimerkiksi koko elämän. Mikäli haluamme päästä automatisoituneesta/haitallisesta toimintamallista eroon, meidän tulee luoda tilalle uusi toimintamalli, jota alamme toistamaan, kunnes se vakiintuu ja automatisoituu aivoissa. Voimme siis valita vahvistammeko haitallisia vai hyödyllisiä toimintamalleja.  

 

Nina Maleta haluaa tarjota Sinulle asiakkaana aidon kohtaamisen ja ratkaisukeskeiset harjoitteet, joiden avulla rakennat hyvinvointiasi tukevia toimintamalleja samalla, kun luovut haitallisista toimintamalleista. Tämä tarkoittaa myös konkreettisesti sitä, että pääset lähemmäksi sitä, kuka koet oikeasti olevasi. Elät enemmän arvojesi mukaan ja elämäsi näyttää enemmän sinulta.

Lue lisää Ninan lähestymistavasta täältä:

Opinnot
  • LCF Life Coach®, Valmentamo 2018

  • Bachelor´s Degree in Human Resource Management, Stockholm University, 2012

  • Syventävät opinnot: psykologia, University of California San Diego (UCSD), 2010-2011